Werken bij het ABA Huis

Ambulante begeleiding vacatures

Op Weg – ambulante jeugdhulp is de zusterorganisatie van het ABA Huis.

Samen op weg naar de beste werkomgeving. Met elkaar successen vieren, professioneel en deskundig werken maar ook mogen leren en gezien worden, dát is waar Op Weg voor staat. Op Weg is de beste werkplek voor professionals die oprecht betrokken zijn bij de doelgroep, denken en handelen in kansen en oplossingen en bijdragen aan de groei van de organisatie.

Op Weg biedt een uitdagende en veilige werkomgeving waarin medewerkers gezien worden en gestimuleerd worden om mee te denken en betrokken worden bij de organisatie, zich kunnen ontwikkelen en hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Elk jaar doen we onderzoek naar de tevredenheid van onze medewerkers. Zo weten we wat goed gaat en op welke punten we ons verder kunnen verbeteren. Wat wordt jouw volgende uitdaging?

Iona Bakker-Hopman - Ambulant begeleider
"Het werken bij Op Weg biedt veel afwisseling op je werkdag. Het ene moment ben je in gesprek met ouders/verzorgers en het andere moment ben je aan het laten zien hoe je een situatie aanpakt. Het is een eer om bij te dragen aan de succeservaringen van ouders en hun kinderen."
Jane de Jonge - Ambulant schoolbegeleider
“Het werken als ambulant schoolbegeleider doe ik met veel plezier, omdat het werk afwisselend en uitdagend blijft voor mij. Gedurende de dag begeleid ik verschillende leerlingen uit verschillende klassen, waardoor ik veel van de school te zien krijg. Het ene moment ben ik in de klas om ondersteuning te bieden en het andere moment ben ik met één of meerdere leerlingen buiten de klas aan het werken. Het geeft mij elke keer weer voldoening als ik de kinderen stappen zie maken bij de doelen waaraan we werken!”
Manouk Bennis - Ambulant ouderbegeleider
“Ik vind het geven van ouderbegeleiding erg leuk, omdat dit een hele andere manier van werken vraagt, je hebt dan echt een adviserende rol. Ook is het geven van ouderbegeleiding heel afwisselend, omdat geen een ouderbegeleiding ‘hetzelfde’ is. Bij het ene gezin ben je voornamelijk aan het praten en advies aan het geven, terwijl je bij het andere gezin echt gaat oefenen. Als ouderbegeleider kan je met een frisse blik kijken naar situaties waar ouders zelf niet uitkomen. Ouders zijn dan ook altijd erg dankbaar naar mij toe, dit maakt het voor mij extra leuk.”