ABA Huis Stage
zoekt jou!

Het ABA Huis heeft op alle locaties het hele jaar door
stageplaatsen op de dagbehandeling beschikbaar.

Kom jij stage lopen bij het ABA Huis?

Het ABA Huis staat voor Groei & Ontwikkeling, Betrokkenheid en Samenwerking.

Groei & Ontwikkeling:

Niet alleen streven wij naar de meest haalbare ontwikkeling bij onze kinderen en jeugdigen, maar ook bij onze medewerkers. Werken bij het ABA Huis betekent jezelf uitdagen tot ontwikkeling, je de kennis van ABA eigen maken en werkervaring opdoen. Met deze kennis wordt ook jíj een echte ABA Huis Professional!

Betrokkenheid:
Als stagiair(e) loop en werk je niet alleen mee op de groep, maar je bent vanaf dag 1 onderdeel van het team. De teams op locatie bestaan uit 2 trainers en 1 BBL’er op de groep. Locatiebreed worden deze teams ondersteund door een junior en senior behandelaar, een logopedist en de locatiemanager. Alle teams zijn betrokken met elkaar en de kinderen en jeugdigen, hebben een positieve houding en staan open voor elkaar.

Samenwerking:
Samen stappen maken in ontwikkeling, dat is het streven voor ieder kind of jeugdige. Dit doe je samen met elkaar op de groep, in je team, met de locatie. Als stagiair(e) ben je dan ook onderdeel van deze samenwerking. Hulp vragen en geven, nieuwsgierig zijn, inspelen op het moment, opkomen voor jezelf is nodig om tot een fijne samenwerking te komen.

Inhoud

De invulling van je stage is vooraf bepaald, uiteraard is er ruimte voor jouw unieke stageopdracht. Natuurlijk kijken we ook naar de eisen vanuit jouw studie/school. In overleg met jouw stagedocent maken we duidelijke afspraken.

Stageplaatsen

Bij het ABA Huis zijn ieder studiejaar op alle locaties hbo en mbo stageplaatsen beschikbaar. Deze stageplaatsen betreffen stages op de dagbehandelgroepen als trainer. Studenten van de mbo-opleiding “Gespecialiseerd pedagogisch medewerker” (mbo niveau 4) en hbo-opleiding “Social Work” of “Kinder- en Jeugdpsychologie” zijn bij ons van harte welkom.

Stagebegeleiding

Tijdens je stage heb je een vaste stagebegeleider vanuit het ABA Huis. Dit is de senior trainer van de groep waar je stage loopt. Hij/zij is contactpersoon vanuit het ABA Huis met jouw school en bewaakt het stageproces.

Stageperiode

Een mbo en hbo stage duurt tenminste 6 maanden en is bij voorkeur 32 uur per week, maar minimaal 28 uur per week. Verdeeld over 4 dagen, minimaal 3 dagen. Heb je je derdejaars stage bij het ABA Huis gedaan; je bent dan ook van harte welkom om je afstudeeropdracht bij het ABA Huis te doen.

Jouw profiel

Stage lopen bij het ABA Huis is uniek. De doelgroep van het ABA Huis is namelijk uniek. Kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag of een ontwikkelingsachterstand/ontwikkelingsstoornis vragen om specifieke competenties. Fysiek en psychisch incasseringvermogen zijn een must, maar ook zeker het denken in kansen en vieren van elk stapje hoe groot of klein ook. Open staan voor ontwikkeling, interesse tonen en samen willen werken worden ook zeer gewaardeerd.

Vergoeding

Naast een stageplek in een jong, gemotiveerd en gezellig team ontvang je een stagevergoeding van €400,00 euro bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (CAO Gehandicaptenzorg).

Actuele stageplaatsen

"Mijn stage-ervaring bij het ABA Huis was zeer uniek. Je wordt bij het ABA Huis begeleid met liefde, geduld en passie."
"Door mijn collega's werd ik gezien als gelijkwaardig en professional, terwijl ik tegelijkertijd toch de begeleiding kreeg die nodig was."
"Ik werd gelijk benaderd als collega wat mij altijd een heel prettig gevoel heeft gegeven."

Enthousiast over onze stages?